Argentijnse “Ximichurri” Saus/dip (salsa/dip Argentina “Ximichurri”

4,25

Category:

Description

Deze pittige saus die in het algemeen wordt gebruikt om geroosterd vlees, worst en vis in Argentinië, is gemaakt van peterselie, knoflook, gemalen chili, zout, olie en azijn. De naam “chimichurri” zou komen van de “Tximitxurri”, die in Euskera “warempel” of “mengsel” zou betekenen. In feite is er een vergelijkbare saus maar deze is bereid met knoflook en peterselie, samen met aromatische kruiden, rode chili, cayennepeper, tijm en rozemarijn. Anderen beweren dat het een fonetische afleiding van het Engels is: “Give me the Curry”, dat in het spaans verbasterd naar “Chimichurri”, maar niemand twijfelt welke saus moet worden gekozen bij het begeleiden van een goede rosbief met een fles rode wijn.

Tip: Goed schudden voor gebruik.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Argentijnse “Ximichurri” Saus/dip (salsa/dip Argentina “Ximichurri””

Your email address will not be published. Required fields are marked *