Gerookte paprika Poeder Pittig 75 g. (pimentón de la Vera Picante 75 gr.)

3,60

Category:

Description

Pimentón de La Vera. Het verhaal gaat als volgt: Columbus nam de paprika mee terug tijdens zijn tweede reis naar de Nieuwe Wereld. De paprika werd geserveerd aan koning Ferdinand en koningin Isabella van Spanje en waren verrast door het hete en kruidige karakter van de paprika. Dankzij de monniken van het klooster in Guadalupe werd de groente doorgegeven onder de broeders van andere kloosters en werd het vanuit Extremadura verspreidt over heel Spanje. Gerookt paprikapoeder, ook bekend als pimentón ahumado, geeft gerechten net iets meer pit dan gewoon paprikapoeder en wordt gebruikt om gerechten te kruiden of een rode kleur toe te voegen. Het ingrediënt is onmisbaar in de Spaanse keuken, zo is het bijvoorbeeld erg lekker in paella. Gerookt paprikapoeder kan ook gebruikt worden in barbecuegerechten, marinades, worsten (chorizo), sauzen en tapas. Gerookt paprikapoeder wordt gemaakt door een speciaal soort peperachtige paprika’s te roken boven een vuur van eikenhout. Dagelijks worden de paprika’s met de hand gedraaid totdat de juiste droogheid is bereikt. Dit kan wel twee weken duren. Als stelen en zaad zijn verwijderd, worden de paprika’s langzaam en beetje bij beetje vermalen totdat een fijn paprikapoeder met een karakteristieke smaak ontstaat. Dit moet niet te snel gebeuren want dan kan het poeder een verbrande smaak krijgen. Het paprikapoeder is verkrijgbaar in de varianten mild, medium en pittig. • Pimentón Dulce – Ronde rode paprika’s maken deze milde licht oranje pimentón. • Pimentón Agridulce – Langere, donkere paprika’s makken deze medium hete paprika. • Pimentón Picante – Gemaakt van verschillende lange rode paprika’s.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Gerookte paprika Poeder Pittig 75 g. (pimentón de la Vera Picante 75 gr.)”

Your email address will not be published. Required fields are marked *