Wilde Asperges 300 g. (Espárragos Verdes 300 gr.).

3,00

12 in stock

Description

Wilde asperges groeien alleen in een mediterraan klimaat. En zoals de naam zegt, groeien deze asperges in het wild. Meestal onder beschutting van de Kurkeik boom, olijfbomen en struiken. De wilde asperges van Smeding komen bijvoorbeeld uit het Spaanse Andalusië. Dit moet je weten over wilde asperges:

 1. Ze komen direct uit de natuur
  Aspergeleverancier Saboralsa uit het Limburgse Helden is al een aantal jaren in Andalusië, vlakbij Jerez de la Frontera, proeven aan het uitvoeren met wilde asperges. Hiermee zijn ze de eerste in Europa. Een commerciële teelt is nauwelijks mogelijk, omdat de plant zelf bepaalt waar de beste groei is. Saboralsa stuurt zijn mensen de natuur in en die komen met de oogst terug. De ene keer is het meer dan de andere. Dat is ook de charme van deze groente.
 2. Ze worden met de hand geplukt
  Een kenner vindt de wilde asperges redelijk gemakkelijk onder bomen en struiken. Wanneer ze zo’n 40 centimeter boven de grond uitsteken zijn ze klaar om met de hand geoogst te worden. Bij het sorteren worden ze gesneden tot een lengte van ongeveer 25 centimeter.
 3. Ze smaken sterker dan witte asperges
  De smaak van wilde asperges komt in de buurt van de oersmaak van asperges. De smaak is vele malen sterker en meer uitgesproken dan de gewone witte asperge. Vooral in het begin van de oogstperiode. Daarom wordt de smaak vaak iets afgevlakt met bijvoorbeeld knoflook of uien.
 4. Ze hoeven niet te worden geschild
  Je snijdt alleen het harde, houterige uiteinde eraf. Je kunt ze roerbakken met eieren, koken en in een salade verwerken of boven een houtskoolvuur roosteren met flink wat zout.
 5. Ze zijn vooral populair in Zuid-Europa
  In Zuid-Europa is de wilde asperge een echte delicatesse en staat deze groente altijd op de menukaart. Vooral bekend in gerechten met ei en verwerkt in quiche.
 6. Dat zijn niet dezelfde wilde asperges als die in de Nederlandse duinen
  Ook vind je in de Nederlandse duinen verwilderde asperges. Dit zijn zaden die door vogels zijn opgegeten uit de productieteelt. Via de vogels komen de zaden in de duinen terecht en daar ontwikkelen ze zich tot plant.
 7. En nee, ze zijn niet hetzelfde als de Korenaar
  De Korenaar lijkt misschien veel op de wilde asperge, maar het is geen asperge. Het zijn namelijk de stengels van een hyacint-achtige plant.

De enige echte wilde asperges komen dus uit Spanje!

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Wilde Asperges 300 g. (Espárragos Verdes 300 gr.).”

Your email address will not be published. Required fields are marked *