Serranoham Vrouwlijke Dier Reserve 18 maanden rijping (Jamón Serrano de hembra, Reserva 18 meses) 125g.

5,00

Out of stock

Categories: ,

Description

Serranoham  Vrouwlijke Varken.

Wat is het verschil tussen serranoham en serranoham vrouwelijke? Velen vragen ons, want er zijn verschillende merken op de markt dat het onderscheid aanbieden te verkoop. Veel klanten hebben verschillen gevonden, en accepteren dat de vrouwelijke ham is zachter en het vlees malser. Volgens een beroemde “Cortador” vrouwelijke  ham is beter omdat het heeft meer elasticiteit meer sappigheid en is ook zoeter.

Vroeger beschouwde men de vrouwelijke ham als de beste. Dit wordt verklaard als varkens werden geslacht op een leeftijd van 8 of 9 maanden, wanneer hun vlees heeft een onaangename smaak, tenzij hij werd gecastreerd, en was veel meer uitgesproken bij mannen dan bij vrouwelijke ham waar het nauwelijks merkbaar was. Momenteel wit varkens worden geslacht tussen de 6 of 7 maanden en is niet meer nodig om hun te castreren.

Het is de witte varken dat wordt gebruikt voor deze vrouwelijke ham, die gevoed wordt in hokken intensief gevoed met voedergranen. Dit vereist een soort van ras aan, zoals de Duroc dat ongeveer  met 95 kg afgeslacht wordt. De achterpoten worden gebruikt voor  de ham te bereiden.  Ongeacht of de ham vrouwelijke of niet is, het zal altijd worden als voedsel symbool van de gastronomie van Spanje beschouwd en wereldwijd erkend als een product van excellentie en gezocht door duizenden toeristen die naar deze land komen om deze lekkernij te proberen .

Product dat het resultaat is van een proces dat begint met een zorgvuldige selectie van de grondstoffen en volgen een zorgvuldige en lange uitwerking van waarvoor zij verantwoordelijk zijn, de ham meester met het personeel goed opgeleid om het juiste punt te geven aan een goede ham . Ze gaan door middel van een lang proces dat begint met het zouten, dan wassen en borstelen, tot onder rusten of post-zouten en ten slotte drogen-rijping-aging kelder fase dat zijn aroma’s en smaken zal ontwikkelen, die zal worden in drogers voorzien high waar de beluchting technologie, milieu temperatuur en vochtigheid, maar altijd met respect voor de tradities.

Afhankelijk van hoe lang dat bij de genezing periode blijven zal zijn: Ham Bodega 9 tot 12 maanden Ham Reserva 12 tot 15 maanden en Gran Reserva Ham minimaal 18 maanden.

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Serranoham Vrouwlijke Dier Reserve 18 maanden rijping (Jamón Serrano de hembra, Reserva 18 meses) 125g.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *