Hoe bewaar ik deze producten?
Al onze producten zijn gemaakt in een natuurdarm en zijn daarna een periode gedroogd en gerijpt in droogkamers. Deze producten moeten kunnen ademen. De producten dienen in een droge, koele en ventilerende omgeving bewaard te worden. Het beste kunt u de worstjes en hammetjes ophangen in bijvoorbeeld een kelder. De chorizo (500 gr.), Iberische ham, Serranoham, Iberische worst, Iberische chorizo, Lomo, Cecina, gedroogde tonijn en de harderkuit zijn een uitzondering. Deze producten zijn vacuüm verpakt. Wanneer u de verpakking opent dienen deze producten in de koelkast bewaard te worden.

Wanneer de worstjes en hammetjes zijn aangesneden is de houdbaarheidsdatum beperkt, net zoals bij vleeswaren. Dit betekent niet dat een hammetje of worstje dezelfde dag nog opgegeten moet worden. Tot maximaal 2 weken na opening kunt u deze consumeren. Doordat de worstjes en hammetjes gehuld zijn in een natuurdarm is het “velletje” geschikt voor consumptie – met uitzondering van de Iberische chorizo en de Iberische worst, deze zijn gehuld in een houtvezeldarm, welke voor consumptie verwijderd moet worden. De vacuüm verpakte producten smaken het beste als u het 24 uur van tevoren uit de verpakking verwijderd.

Wat is die witte aanslag op bepaalde worstjes en hammetjes?
De witte aanslag, ook wel flora genoemd, is een schimmel die op het product groeit wanneer het droogt en rijpt in de droogkamers. Dit is niet schadelijk en u kunt het gewoon consumeren. (Soms is de kleur zelfs heel licht groen /grijsachtig)

Verzending per post
Onze producten zijn geschikt om per pakketpost verzonden te worden, ook al is dit ongekoeld. Wanneer u het pakketje thuis ontvangt is het wel belangrijk de producten meteen uit te pakken.

Waarschuwing voor mensen met bepaalde (voedsel) allergieën
Al onze vleeswaarproducten worden gemaakt in een omgeving waar sporen van noten, diverse kruiden en paddelstoelextracten aanwezig kunnen zijn. As u twijfel, neemt gerust contact met ons op. info@lekkersuitspanje.nl