Rijst met inktvis in inktsaus

Natuurlijk bestaat een manier om deze gerecht met vers ingrediënten te voorbereiden, maar deze is veel sneller, makkelijker en even zo lekker, ideaal voor wie de tijd niet hebt om de hele daag in de keuken te zitten.

Ingrediënten:

– 100 gr. reist

– 1 blik inktvis in inktsaus

– 1 ui

– 1 knoflook teen

– 1/2 rode paprika

– 1 tomaat

– 1/2 witte glas wijn.

– 250 ml water

– olijfolie, zout en peterselie.

Voorbereiding:

  1. Hak de ui en knoflook toe en bak met 2-3 eetlepels olie, wanneer het begint transparant te worden, voeg de paprika toe ook gehakt in kleine stukjes en vervolgens de tomaat in geschild plakjes ook gehaakt.
  2. Giet de inhoud van de blikken van inktvis, roer en kook voor een paar minuten. Voeg de witte wijn, laat het opnieuw koken een paar minuten. Voeg vervolgens de rijst, bak nog een minuut en voeg het hete water.
  1. Wanneer het begint te koken, zet het vuur lager en laat sudderen voor 12-15 minuten.
  2. Laat het rusten voor een paar minuten en serveren.