Heidehoning 1 kg. (Miel de Brezo)

15,50

Out of stock

Category:

Description

Heidehoning

Heidehoning is met zijn specifieke smaak een geliefde honing bij echte honingliefhebbers.

In Spanje wordt veel heidehoning verkregen. Heide groeit voornamelijk op zandgrond. Enkele voorbeelden zijn Almería, Teruel, Soria of Segovia.

Wanneer de heide in bloei staat, zijn er prachtige paarse bloemen te zien. De bijen zijn dan volop bezig met hun nectar te verzamelen. Pas aan het einde van de zomer, begin herfst wordt de honing geoogst.

De prijs van deze honing is meestal wat hoger. Dit komt omdat het voor imkers steeds moeilijker wordt om echte honing te verkrijgen die met nectar van heide verkregen is. Heide staat namelijk erg onder druk vanwege recreatie, landbouw, wegenbouw en luchtvervuiling.

Unieke eigenschappen

Honing van heide heeft een donkere vol bruine kleur. Meestal met een oranjeachtige tint. De vorm van deze honingsoort is geleiachtig en zal na een tijdje versuikeren. Speciaal aan deze honing is dat het een lange nasmaak in je mond achterlaat.
De geur en smaak

De smaak van heidehoning is erg specifiek en zeer geliefd bij honingliefhebbers. De honing is pittig en smaakt een beetje bitter. Van de smaak kun je nog lang nagenieten, want deze bezorgt je een aangename lange nasmaak. De geur is een beetje houtachtig en zoet. Eigenlijk een beetje zoals heide ruikt.

Het gebruik

Ondanks dat de honing niet heel erg zoet is, wordt het toch veel gebruikt als extra smaakmaker in koffie en thee. De honing is ook erg lekker op een bruine boterham, en nog hartstikke gezond ook! Het pittige in deze honing past erg goed bij een blokje kaas. Een gezonde, verantwoorde snack is dus snel gemaakt! Griekse yoghurt, vanille-ijs en natuurlijk “Manchego” kaas worden met de pittige honing omgetoverd tot ware lekkernijen.

Het kristalliseren van de honing

Heidehoning zal na een tijdje gaan kristalliseren. Dit is voorkomen normaal en doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de honing.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Heidehoning 1 kg. (Miel de Brezo)”

Your email address will not be published. Required fields are marked *