Beschrijving
Demeter Bio Cava Brut Rosé
Serveren: Wij adviseren koel te serveren, rond 8ºC.
ALC. VOLUME: 11,5%.
Oorsprongsbenaming: Alicante
Rijping: Traditionele methode
Druivenrassen: 100% Monastrell
WIJNGAARD: Gelegen op 650 meter hoogte in de “Finca La Serrata”, Villena-Alicante.
Bodem: Zandgrond met een hoge doorlaatbaarheid en een laag zoutgehalte.
OOGST: De druiven worden ’s nachts geoogst om oxidatie van de trossen en de hoge temperaturen overdag te voorkomen.
WIJNBEREIDING: Na de bereiding van onze Monastrell Blanc de Noir basiswijn wordt een tweede gisting van ten minste 9 maanden op de wijnmoer uitgevoerd. Gedurende deze periode worden de flessen bewaard bij een gecontroleerde temperatuur. De flessen worden geleidelijk vanuit deze horizontale positie naar boven gebracht, waarbij de fles wordt “gedegorgeerd”, zodat de gisten die zich in de hals bevinden, worden verwijderd. Het proces wordt afgerond met de expeditie likeur en de fles wordt afgesloten met de natuurlijke kurk die typisch is voor mousserende wijnen.
SMAAKNOTITIES: Lichtroze van kleur met bepaalde zalmtinten. In de neus presenteert het aroma’s van rood fruit met een grote intensiteit, die ons doen denken aan aardbei en kers. In de mond heeft het een zoete lollysmaak; zorgt voor een aangename zoetheid die wordt versterkt door de fijne en aanhoudende bubbel, terwijl het zorgt voor volume en frisheid.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.