Cantabrische Ansjovis

Fysiek is het een kleine vis die kan leven ongeveer drie of vier jaar en tot een grootte van ongeveer 20 cm, zilver buik en rug grijsachtig blauw.

Ansjovis zijn migrante vissen. De Latijnse naam is “Engraulis” en afhankelijk van de opvang zone verandert de kwaliteit van hun vlees.

Ansjovis van de hoogste kwaliteit zijn de “Engraulis Encrasicholus” of europese ansjovis, gevangen in de Golf van Biskaje op hun best tussen de maanden april en juni. Hoewel  ze leven op meer dan 100 meter diep, in het voorjaar en in de zomer komen ze naar de oppervlakte om ze te reproduceren en dan worden ze gevangt. Het is op dit moment dat hun vet toeneemt, evenals de smaak.

Cantábrische ansjovis met Kabeljauw en Gerosteerde paprikas.

Ingrediënten

1 Plakje stokbrood
Geroosterde paprika
Kabeljauw
Cantabrische Ansjovis
Olijven

 Voorbereiding

Eerst geroosterd het brood.

Plaats dan de geroosterde rode paprika boven het brood.

Vervolgens zetten we een lepel van kabeljauw boven de peper.

We rollen één ansjovis en plaats het op de Kabeljauw.

Tot slot, versieren we het gerecht met olijven.

Ansjovis met tomaat
Ingrediënten (voor 4 personen)

4 rijpe tomaten
8 ansjovisfilets
1 teentjes knoflook
Olie en zout

Voorbereiding

Tomaten in plakjes snijden van een cm dik. Op een bord zetten, en verspreidt boven elk sneetje een beetje fijngehakte knoflook.  De Ansjovisfilets worden dan geplaatst en bestrooi royaal met olijfolie.

Het moet onmiddellijk wat brood gegeten worden. De combinatie van zoete tomaat met de krachtige smaak van ansjovis en de pittigheid van de knoflook, maken van dit gerecht een heerlijke zomer salade.

Ansjovis en crackers met Schorpioenvis paté.

Ingrediënten:

Crackers

Ansjovis

Geroosterde paprika of zongedroogde tomaten

Ontpitte olijven

Paté Schorpionvis paté

Voorbereiding:

Crackers met Schorpioenvis paté insmeren, en een ansjovis bovenop zetten in een lus vorm. Een olijf door de half snijden en plaatst in het gat gevormd door de lus vorm van de ansjovis en vult het met een stuk geroosterd paprika of zongedroogde tomaat.

Eet smakkelijk.!