Aldonza Albo Witte (Sauvignon Blanc 85%, Macabeo 15%) 750 cl.

12,50

9 in stock

Category: Tags: , , ,

Description

Aldonza
Gebied en druiven soorten:
Dehesa de Navamarín (2.100 hectare) is het gezegende landgoed dat onze wijngaarden herbergt. Unieke nederzetting waar de grond het uiteindelijke resultaat is van miljoenen jaren van evolutie. Gletsjers bezette ons land, maar ook langende soorten en historische beschavingen. Terug in het Romeinse Rijk werd een kolonie gebouwd in het gebied Navamarin, de oorspronkelijke naam was Libisosanorum Foroagustana, eigenlijk Libisosa. Het verdween uiteindelijk in de 15e eeuw, jaar 1411, waardoor we een ongelooflijke wijncultuur erfenis verlieten.
De ongebruikelijke hoogte van onze landen (1.100 meter) plus een buitengewone boom variatie, savin junipers en een omgeving vol eiken, rozemarijn en tijmplanten maakt Navamarín een idyllische plek om onze 70 hectare wijngaarden te laten groeien. In de wijngaarden vindt u verschillende druivensoorten: Tempranillo, het is de meest klassieke druif in onze streek en wordt ook beschouwd als de koning van de Spaanse druiven, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. We groeien ook prestigieuze witte druivensoorten, in dit geval Sauvignon Blanc en Macabeo.
ALDONZA ALBO
Productie:
Na de oogst wordt een lichte maceratie gedaan met volledige controle van de wijngist en de fermentatietemperatuur, het verkrijgen van een wijn die rijk is aan aroma’s en met een heerlijke fruitsmaak.
Proefnotities:
Glanzende en schone aanwezigheid met lichtgeel tonen. In neus is het rijk aan fruitaroma’s, bananen, perzik, maracuja en bloemenaroma’s zoals sinaasappelbloesem en jasmijn. In de mond is het zijdeachtig en evenwichtig. Een lange, zachte, opwarmende afwerking met geuren die doorgaan en aan.

Gastronomie:

Ideaal voor visgerechten
Alcohol: 12% vol.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Aldonza Albo Witte (Sauvignon Blanc 85%, Macabeo 15%) 750 cl.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *