Beschrijving
Demeter Bio Cava Brut Blanc de Noir
Serveren: Wij adviseren koel te serveren, rond 8ºC.
ALC. VOLUME: 11,5%.
Oorsprongsbenaming: Alicante
Rijping: Traditionele methode
Druivenrassen: 100% Monastrell
WIJNGAARD: Gelegen op 650 meter hoogte in de “Finca La Serrata”, Villena-Alicante.
Bodem: Zandgrond met een hoge doorlaatbaarheid en een laag zoutgehalte.
OOGST: De druiven worden ’s nachts geoogst om oxidatie van de trossen en de hoge temperaturen overdag te voorkomen.
WIJNBEREIDING: Na de bereiding van onze Monastrell Blanc de Noir basiswijn wordt een tweede gisting van ten minste 9 maanden op de wijnmoer uitgevoerd. Gedurende deze periode worden de flessen bewaard bij een gecontroleerde temperatuur. De flessen worden geleidelijk vanuit deze horizontale positie naar boven gebracht, waarbij de fles wordt “gedegorgeerd”, zodat de gisten die zich in de hals bevinden, worden verwijderd. Het proces wordt afgerond met de expeditie likeur en de fles wordt afgesloten met de natuurlijke kurk die typisch is voor mousserende wijnen.
Aanbevelingen voor combinaties van spijs en wijn: Vis. Pasta. Gevogelte. Iberische ham.
SMAAKNOTITIES: Praktisch kleurloos, presenteert het lichte gouden toetsen waarin we kunnen waarderen hoe een fijne en constante streep vloeit. Intense fruitige aroma’s in de neus met hints van citrusvruchten die doen denken aan citroen en sinaasappel. De intense belletjes brengen veel frisheid in de mond, die samen met de frisse fruitsmaak zorgen voor een zeker evenwicht in de zuurgraad op de afdronk.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.