Beschrijving
Arbequina extra vierge olijfolie dankt zijn naam aan de stad Arbeca, in de Leridaanse regio Les Garrigues in nord west catalonië, en vandaag is een van de meest bekende en wijdverspreide olijfvariëteiten in Spanje.
Bitter en jeukt heel weinig of niets en laat geen spoor van wrangheid achter, dat gevoel halverwege droogte en bitterheid in de mond, is zacht, licht, delicaat en zoet, bijna altijd amandel, met aroma van rijp fruit zijn de bijvoeglijke naamwoorden die deze olijfolie het best beschrijven. Soms worden exotische aroma’s opgemerkt.. Gearomatiseerd met Rozemarijn uit Andalusië, het biedt een milde impact op de zintuigen dankzij de smaak van deze uitzonderlijke en unieke kruiden.
Is de ideale aanvulling om elke gerecht een rijk, vers en vries smaak te geven, speciaal voor Lam of wild vlees gerechten als bvb wild-zwijn of hert en ook voor blauw vis.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.