Camino alto Witte (Sauvignon Blanc) 750 ml.

7,50

12 in stock

Description

Camino Alto.
Onze wijngaarden liggen in de plaats bekend als Camino Alto de El Romeral, in de gemeente Tembleque een gebied waar een aantal van de beste wijngaarden in het gebied te vinden waren en nu hebben we hersteld met de introductie van nieuwe rassen.
Ze hebben een oppervlakte van 42 ha, waar de volgende druivensoorten te vinden zijn:
Wit: Sauvignon Blanc en Chardonnay
Rood: Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Garnacha
Allemaal gekweekt in biologische landbouw.
Biologische landbouw: Het ziet eruit als een van de alternatieven die ons kunnen helpen om onze toekomst te sturen in de richting van deze meer duurzame toekomst
Het is de ouderwetse landbouw en tegelijkertijd nieuwe en innovatieve.
Ouderwets want het is de manier waarop onze grootouders gecultiveerd hebben. Een ecologische en traditionele landbouw. En moderne en innovatief, omdat het zich voedt met wetenschappelijke kennis van deze eeuw.
Wat werd eerder intuïtief gedaan, wordt vandaag bewust gedaan om gezonde en traditionele producten te krijgen met betere opbrengsten.
Enkele kenmerken van deze vorm van landbouw zijn:
-Produceert gezonde voedsel.
-Er worden geen chemicaliën gebruikt.
-Maakt echte voedselzekerheid.
-Besmet niet de waterhoudende grondlagen.
-Het is sociaal zuiniger.
Het proces voor een wijn kan worden beschouwd als “gemaakt met druiven uit de biologische productie” het is een proces genaamd periode van omschakeling naar biologische landbouw en hard, in het geval van de wijngaard, drie jaar.
Deze werkwijze dient om te zorgen dat de wijngaarden verliezen eventuele sporen van niet toegestane ​​producten in de biologische landbouw.
Aan het einde van de omzetting worden verschillende analytische uitgevoerd om te controleren of er werd aan de eisen van biologische landbouw voldoen. Deze controles worden uitgevoerd door de certificerende instanties.
Uit deze periode en als ze de certificatie-instelling zijn verstreken, kan de wijn gemaakt van deze druiven worden beschouwd als “biologische wijn”.

Sauvignon blanc

Productie:

Gemaakt van druiven van de variëteit “Sauvignon Blanc” wijngaarden in de biologische landbouw geteeld, zonder bijdrage van chemicaliën. Nacht oogst om al zijn aroma’s te bewaren en oxidatie te voorkomen. Zorgvuldige voorbereiding.

Proefnotities:

Wijn lichtgeel met groenachtige atonaliteiten. Schoon en  helder. Middelhoog aromatische intensiteit met tonen van tropisch fruit. Evenwichtig met een goede structuur, glad, fris, zuur en wat lange afdronk.

Gastronomie:

Ideaal voor vis, witte vis (kabeljauw, heek, zeebaars, etc.) gerookt en gezouten vis.

Alcohol 12,50% vol.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Camino alto Witte (Sauvignon Blanc) 750 ml.”

Your email address will not be published.