Gedroogde Bloedworst van León. (Morcilla achorizada seca de León) x4 stuks

10,00

2 in stock

Categories: ,

Description

Morcilla Curada de León is de bloedworst dat geniet van de grootste populariteit in Spanje. Het bestaat uit bloed, gerookte paprika poeder, reuzel, tuinier, uien en Brood. Het draagt nooit rijst zo als die van Burgos. In de volksmond is het bekend als “murciella” het gebruik van de Leonine. In sommige gebieden in het noorden van Leon (Ventosilla de la Tercia) mag op een dag de gehakte uien staan in een rieten mand afwisselende lagen van brood en ui, de volgende dag langs een trog en gemengd met het bloed varkensvlees, paprika, knoflook, zout en geraspte varkensvlees leem. Het wordt gevuld in omhulsels en gebakt 20 minuten en ze ‘s nachts laten afkoelen en ophangen vlak naast de houtkachel om ze een beetje te roken met hout, bij voorkeur eik.

Onmisbaar ingrediënt voor de “Potage”, dikke Spaanse soep voor de winter.

Zonder additieven, kleurstoffen en/of conserveermiddelen, dit product is NIET Gluten vrij.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Gedroogde Bloedworst van León. (Morcilla achorizada seca de León) x4 stuks”

Your email address will not be published. Required fields are marked *